Kamerstuk 33108-9

Amendement van het lid Gesthuizen over het mededelen van de rechtsgevolgen die intreden als gevolg van het niet tijdig voldoen van het griffierecht bij de oproeping in de verzoekschriftprocedure

Dossier: Wijziging van de Wet van 30 september 2010 tot invoering van een nieuw griffierechtenstelsel in burgerlijke zaken (Reparatiewet griffierechten burgerlijke zaken)

Gepubliceerd: 11 juni 2012
Indiener(s): Sharon Gesthuizen (GL)
Onderwerpen: burgerlijk recht recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33108-9.html
ID: 33108-9
Wijzigingen: 33108-11

Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID GESTHUIZEN

Ontvangen 11 juni 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel G, wordt in het eerste onderdeel na «binnen welke termijn dit griffierecht betaald dient te worden,» ingevoegd: welke rechtsgevolgen intreden indien het verschuldigde griffierecht niet tijdig wordt voldaan,.

Toelichting

Dit amendement regelt dat in een verzoekschriftprocedure bij de oproeping van belanghebbenden wordt medegedeeld welke rechtsgevolgen intreden indien een belanghebbende het verschuldigde griffierecht niet tijdig voldoet. Het betreft eenzelfde eis als die momenteel reeds geldt in een dagvaardingsprocedure (artikel 111, tweede lid, onderdeel i).

Ondergetekende wil met dit amendement wettelijk vast laten leggen dat verweerder(s) en andere belanghebbenden op de hoogte gebracht moeten worden van de consequenties van het te laat of niet betalen van het verschuldigde griffierecht.

Gesthuizen