Kamerstuk 33108-15

Gewijzigd Amendement van het lid Gesthuizen ter vervanging van nr. 11 over het mededelen van het rechtsgevolg dat intreedt als gevolg van het niet tijdig voldoen van het griffierecht bij de oproeping in de verzoekschriftprocedure

Dossier: Wijziging van de Wet van 30 september 2010 tot invoering van een nieuw griffierechtenstelsel in burgerlijke zaken (Reparatiewet griffierechten burgerlijke zaken)

Gepubliceerd: 18 oktober 2012
Indiener(s): Sharon Gesthuizen (SP)
Onderwerpen: burgerlijk recht recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33108-15.html
ID: 33108-15
Origineel: 33108-11

91,3 %
8,7 %

50PLUS

SP

GL

D66

CDA

PVV

SGP

PvdD

PvdA

CU

VVD


Nr. 15 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID GESTHUIZEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 18 oktober 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel G, wordt in het eerste onderdeel na «De oproeping bevat tevens de mededeling of voor de indiening van een verweerschrift griffierecht zal worden geheven» ingevoegd: en dat indien de verweerder het verschuldigde griffierecht niet tijdig heeft voldaan de rechter het ingediende verweerschrift niet bij zijn beslissing op het verzoek betrekt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat in een verzoekschriftprocedure bij de oproeping van belanghebbenden wordt medegedeeld welk rechtsgevolg intreedt indien een belanghebbende het verschuldigde griffierecht niet tijdig voldoet. Namelijk het rechtsgevolg dat de rechter het ingediende verweerschrift niet bij zijn beslissing op het verzoek betrekt. Het betreft eenzelfde eis als die momenteel reeds geldt in een dagvaardingsprocedure (artikel 111, tweede lid, onderdeel i).

Ondergetekende wil met dit amendement wettelijk vast laten leggen dat verweerder(s) en andere belanghebbenden op de hoogte gebracht moeten worden van de consequentie van het te laat of niet betalen van het verschuldigde griffierecht.

Gesthuizen