Kamerstuk 33086-32

Amendement van het lid Karabulut over het slechts terugbetalen indien de inburgeringsplichtige meer dan 110% van het wettelijk minimum loon verdient en het beperken van de terugbetalingsperiode

Dossier: Wijziging van de Wet inburgering en enkele andere wetten in verband met de versterking van de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeringsplichtige

Gepubliceerd: 10 april 2012
Indiener(s): Sadet Karabulut
Onderwerpen: integratie migratie en integratie
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33086-32.html
ID: 33086-32

Nr. 32 AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT

Ontvangen 10 april 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel L, wordt als volgt gewijzigd:

1. Na de aanduiding 1. wordt een volzin ingevoegd, luidende: De inburgeringsplichtige die aan de inburgeringsplicht heeft voldaan of op wie artikel 6, eerste lid, van toepassing is, is slechts gehouden tot terugbetaling, indien hij meer dan 110 procent van het wettelijk minimumloon, zoals bepaald bij of krachtens artikel 8 van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, verdient.

2. Aan het voorgestelde eerste lid wordt een volzin toegevoegd, luidende: De terugbetalingsperiode bestrijkt maximaal vijf jaar, gerekend vanaf de termijn bedoeld in de tweede en derde volzin, na het verstrijken van die periode wordt het resterende deel van de lening kwijtgescholden.

Toelichting

Dit amendement regelt dat als iemand gedurende vijf jaar 110 procent van het wettelijk minimumloon verdient, of minder, hij vrij wordt gesteld van terugbetaling indien aan de inburgeringsplicht of inspanningsplicht is voldaan.

Karabulut