Kamerstuk 33059-21

Tweede nader gewijzigd amendement van de leden Irrgang en Blanksma-Van den Heuvel ter vervanging van nr. 20 over een lichte voorhang met instemmingsrecht op de AMvB betreffende de overbruggingsinstelling

Dossier: Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en de Faillissementswet, alsmede enige andere wetten in verband met de introductie van aanvullende bevoegdheden tot interventie bij financiële ondernemingen in problemen (Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen)

Gepubliceerd: 7 februari 2012
Indiener(s): Ewout Irrgang (SP), den Blanksma-van Heuvel
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33059-21.html
ID: 33059-21
Origineel: 33059-20

80,0 %
20,0 %

PvdD

PVV

SP

PvdA

GL

CDA

CU

SGP

VVD

D66


Nr. 21 TWEEDE NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN IRRGANG EN BLANKSMA-VAN DEN HEUVEL TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 20

Ontvangen 7 februari 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel C, wordt aan artikel 3:159t een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De voordracht voor een krachtens het tweede lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. Indien binnen die termijn een der kamers besluit niet in te stemmen met het ontwerp, kan geen voordracht worden gedaan en kan een nieuw ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal worden overgelegd.

Toelichting

In het wetsvoorstel is met betrekking tot de overbruggingsinstelling slechts bepaald dat er bij algemene maatregel van bestuur regels kunnen worden gesteld. Daarin komen onder andere afspraken te staan over de rechtsvorm, de financiering en over de criteria om al of niet gebruik te maken van een overbruggingsinstelling. Dit amendement zorgt voor een lichte voorhangbepaling met een instemmingsrecht voor de Kamers.

Irrgang Blanksma-Van den Heuvel