Gepubliceerd: 27 september 2011
Indiener(s): Halbe Zijlstra (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33000-VIII-5.html
ID: 33000-VIII-5

Nr. 5 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 september 2011

Hierbij bied ik u Trends in Beeld 2011, Zicht op Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan.1

Trends in Beeld is een jaarlijks terugkerende publicatie van het ministerie van OCW. Het biedt een overzichtelijke indruk van de kwaliteit en prestaties van onze onderwijs-, cultuur- en wetenschapstelsels. Sinds 2010 verschijnt deze publicatie op de derde dinsdag van september ter ondersteuning van de departementale begroting.

Dit jaar ondersteunt Trends in Beeld de begroting meer dan voorgaande jaren. In de begroting wordt voor nadere cijfermatige onderbouwing verwezen naar Trends in Beeld. Andersom is er in Trends in Beeld een index opgenomen van de indicatoren uit de begroting.

Trends in Beeld is opgebouwd rondom de belangrijkste doelen en functies van de afzonderlijke stelsels. Zo komen de kwalificatiefunctie van het onderwijs, het maatschappelijk draagvlak voor cultuur en de hoge kwaliteit van het Nederlands wetenschappelijk onderzoek aan bod. Er wordt ook aandacht besteed aan de onderzoeksresultaten van Education at a Glance 2011, dit is een jaarlijkse publicatie van de OESO waarin de onderwijsstelsels van de verschillende landen worden vergeleken. Deze publicatie heeft u 13 september jongstleden ontvangen.

De informatie in Trends in Beeld is ook online beschikbaar op de website van het ministerie van OCW via de link: www.trendsinbeeld.minocw.nl. Daar staan ook de meest actuele nationale en internationale data. Tevens vindt u hier geografische weergaven en langere tijdreeksen.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J. M. van Bijsterveldt-Vliegenthart