Kamerstuk 32857-10

Brief houdende intrekking van het wetsvoorstel wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet voortgezet onderwijs BES, de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs BES in verband met de registratie van incidenten (32 857)

Dossier: Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet voortgezet onderwijs BES, de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs BES in verband met de registratie van incidenten

Gepubliceerd: 11 juli 2013
Indiener(s): Sander Dekker (staatssecretaris onderwijs, cultuur en wetenschap) (VVD)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32857-10.html
ID: 32857-10

Nr. 10 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 11 juli 2013

Bij koninklijke boodschap van 8 augustus 2011 (Kamerstuk 32 857, nr. 1) is bij de Tweede Kamer ingediend het voorstel van wet houdende wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet voortgezet onderwijs BES, de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs BES in verband met de registratie van incidenten.

Het bovenvermelde wetsvoorstel verplicht het bevoegd gezag van scholen en instellingen om alle incidenten op een school of vestiging te registreren. Het gaat dan om incidenten als wapenbezit, seksueel misbruik, discriminatie, bedreiging en grove pesterijen. Eind maart 2013 is er een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met het plan van aanpak tegen pesten (Kamerstuk 29 140, nr. 52). Het wetsvoorstel incidentenregistratie is gezien die aanpak in reikwijdte te beperkt en heeft geen toegevoegde waarde voor de gewenste aanpak van pesten. In een nieuwe wet leg ik graag meer nadruk op het voorkomen van alle vormen van pesten in plaats van op de registratie achteraf.

Daartoe gemachtigd door de Koning trek ik, mede namens de Staatssecretaris van Economische Zaken, dientengevolge het wetsvoorstel in.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker