Gepubliceerd: 6 december 2011
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32830-8.html
ID: 32830-8
Origineel: 32830-2

Nr. 8 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 6 december 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel III, tweede lid, wordt «het bevoegde gezag» vervangen door «het daartoe bevoegde gezag» en wordt «een staat» vervangen door: in een andere staat.

B

Artikel IV wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel b komt te luiden:

b. indien het besluit tot afgifte van het rijbewijs voor de rijbewijscategorie of rijbewijscategorieën waarop de aanvraag betrekking heeft is genomen voor het in de aanhef bedoelde tijdstip;.

2. In het tweede lid wordt «wordt onder voor het tijdstip van inwerkingtreding» vervangen door: wordt onder een voor het tijdstip van inwerkingtreding.

C

Artikel V wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel c vervalt.

2. Onderdeel d wordt verletterd tot onderdeel c.

Toelichting

De wijzigingen voorgesteld in de onderdelen A en B zijn van tekstuele aard. De wijziging in onderdeel C is nodig, omdat onderdeel c ten onrechte was opgenomen in de wijziging van artikel IV (zie eerste nota van wijziging, Kamerstukken II 2011–12, 32 830, nr. 7). Als ten aanzien van een rijbewijs het besluit van afgifte is genomen op of na het tijdstip van inwerkingtreding op basis van een verklaring of verklaringen van rijvaardigheid die is of zijn geregistreerd voor die datum, dan krijgen die rijbewijzen de nieuwe geldigheidsduur.

De minister van Infrastructuur en Milieu,

M. H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus