Gepubliceerd: 9 juni 2011
Indiener(s): Henk Kamp (minister sociale zaken en werkgelegenheid) (VVD)
Onderwerpen: gezin en kinderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32693-7.html
ID: 32693-7
Origineel: 32693-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 9 juni 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel I worden twee artikelen ingevoegd, luidende:

Artikel Ia

Aan artikel 2 van de Kaderwet SZW-subsidies wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel e door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

f. het kinderopvangbeleid.

Artikel Ib

In artikel 2 van de Wet overige OCW-subsidies vervalt onderdeel d en wordt onderdeel e geletterd tot d.

B

Artikel II komt te luiden:

Artikel II

1. Artikel I treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2010.

2. De artikelen Ia en Ib treden in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij worden geplaatst.

Toelichting

Bij het Besluit houdende departementale herindeling met betrekking tot kinderopvang ( Stcrt. 2010, nr. 16541) zijn de taken en organisatie van de Directie Kinderopvang overgeheveld van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het verlengde hiervan worden de Kaderwet SZW-subsidies en de Wet overige OCW-subsidies aangepast. Zo wordt in artikel 2 van de Kaderwet SZW-subsidies «het kinderopvangbeleid» opgenomen als één van de beleidsterreinen waarvoor subsidie voor bepaalde activiteiten verstrekt kan worden. Omgekeerd wordt in de Wet overige OCW-subsidies «de kinderopvang» geschrapt. Het betreft hier een technische wijziging die in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de artikelen Ia en Ib zijn geplaatst.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H. G. J. Kamp