Kamerstuk 32500-VI-78

Toezegging inzake bezuiniging op de Stichting Adoptievoorzieningen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 2011

Gepubliceerd: 17 januari 2011
Indiener(s): Fred Teeven (staatssecretaris justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-VI-78.html
ID: 32500-VI-78

Nr. 78 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 januari 2011

Tijdens de behandeling van de begroting voor 2011 van het ministerie van Veiligheid en Justitie heb ik de toezegging gedaan uw Kamer te informeren over de uitkomst van een overleg tussen mijn ministerie en de Stichting Adoptievoorzieningen over de bezuiniging op de subsidie aan de Stichting (Handelingen der Kamer II, vergaderjaar 2010–2011, nr. 27, blz. 52).

Met deze brief voldoe ik aan die toezegging.

Aanleiding voor de toezegging was een vraag van het lid Van der Staaij (SGP) of het klopt dat de Stichting Adoptievoorzieningen (hierna: de Stichting) te maken krijgt met een korting van € 250 000,– en of die niet disproportioneel is. Ik heb daarop geantwoord dat de door mij opgelegde bezuiniging € 100 000,– bedraagt, maar dat door de staatssecretaris van VWS ook subsidie wordt verleend aan de Stichting voor nazorgactiviteiten en dat mogelijk van die zijde ook een bezuinigingstaakstelling werd opgelegd. Met de Stichting zou nog worden overlegd over de door mij opgelegde bezuiniging.

Uitkomst van het overleg met de Stichting is dat er geen sprake is van een bezuiniging van € 250 000,– en dat van de zijde van de Staatssecretaris van VWS ook geen bezuinigingstaakstelling is opgelegd. De door mij opgelegde bezuiniging van € 100 000,– kan voor 2011 door de Stichting worden opgevangen door de egalisatiereserve aan te spreken. De Stichting zal voor 2011 en volgende jaren bezien op welke wijze in de eigen organisatie kan worden bezuinigd en de efficiency kan worden verhoogd. Los van het vorenstaande ligt het in de rede nog eens naar de hoogte van de eigen bijdrage voor de verplichte algemene voorlichting te kijken, aangezien deze sedert 2003 niet meer is verhoogd.

De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven