Kamerstuk 32440-82

Inwerkingtreding van de Aanbestedingswet

Dossier: Nieuwe regels omtrent aanbestedingen (Aanbestedingswet 20..)

Gepubliceerd: 7 december 2012
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie markttoezicht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32440-82.html
ID: 32440-82

Nr. 82 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 december 2012

Tijdens de plenaire behandeling van de Aanbestedingswet heeft mijn voorganger aangegeven dat ernaar wordt gestreefd om de Aanbestedingswet, afhankelijk van de inhoud en de timing van het advies van de Raad van State, zo snel mogelijk in werking te laten treden. Streefdatum hierbij was 1 januari 2013. Ook ik heb ernaar gestreefd om de Aanbestedingswet op 1 januari 2013 in werking te laten treden. Ik moet u echter meedelen dat deze datum niet wordt gehaald.

De Aanbestedingswet en het Aanbestedingsbesluit moeten tegelijkertijd in werking treden. De Raad van State heeft nog geen advies uitgebracht over het Aanbestedingsbesluit. Gezien de stappen die mogelijk moeten worden genomen na het ontvangen van het advies van de Raad van State streef ik ernaar om de Aanbestedingswet op 1 april 2013 in werking te laten treden.

Uiteraard worden het Aanbestedingsbesluit, de Gids proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement werken zo spoedig mogelijk na ontvangst van het advies van de Raad van State gepubliceerd.

De minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp