Gepubliceerd: 1 februari 2010
Indiener(s): Hirsch Ballin
Onderwerpen: burgerlijk recht recht rechtspraak
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32305-4.html
ID: 32305-4
Origineel: 32305-2

32 305
Wijziging van de Uitvoeringswet EG-executieverordening ter uitvoering van het op 30 oktober 2007 te Lugano tot stand gekomen Verdrag betreffende de rechterlijke bevoegdheid, de erkenning en de tenuitvoerlegging van beslissingen in burgerlijke en handelszaken, met Protocollen, Verklaringen en Bijlagen (PbEU L 339)

nr. 4
OORSPRONKELIJKE TEKST VAN HET VOORSTEL VAN WET EN VAN DE MEMORIE VAN TOELICHTING ZOALS VOORGELEGD AAN DE RAAD VAN STATE EN VOORZOVER NADIEN GEWIJZIGD

Wetsvoorstel

1. Het opschrift ontbraken de woorden: «Wijziging van de Uitvoeringswet EG-executieverordening ter».

2. In de aanhef stond «dat wetgeving nodig is» in plaats van: dat het nodig is de Uitvoeringswet EG-executieverordening te wijzigen.

3. In het voorstel van wet was een indeling in artikelen met Arabische cijfers opgenomen in plaats van Romeinse cijfers.

4. In het voorstel van wet onbrak de zin «Na artikel 6 wordt een artikel ingevoegd, luidende:»

6. In artikel 6a, dat als artikel 1 was genummerd, stonden de woorden «de Uitvoeringswet EG-executieverordening» in plaats van: deze wet.

7. Boven de inwerkingtredingsbepaling stond «Artikel 2».

Memorie van toelichting

Algemeen

8. In de laatste zin van de vierde alinea stond «zal derhalve op 1 januari 2010 in werking treden» in plaats van: is derhalve op 1 januari 2010 in werking getreden.

9. In de laatste alinea stond in plaats van «In navolging van het advies van de Raad van State is gekozen voor uitvoering in de Uitvoeringswet EG-executieverordening. Door de Raad is aangegeven dat uit het oogpunt van eenvoud en kenbaarheid aanvulling van deze wet de voorkeur verdient boven een afzonderlijke wet omdat een afzonderlijke wet, gelet op de huidige stand van de techniek voor ontsluiting van wettelijke regelingen, geen wezenlijke bijdrage aan de kenbaarheid daarvan levert.»: Mede vanwege het gezichtspunt van terughoudendheid van regelgeving, is er voor gekozen om de betreffende artikelen van de Uitvoeringswet EG-executieverordening mede te laten strekken tot uitvoering van het Verdrag van Lugano 2007. Uit het oogpunt van kenbaarheid van wetgeving is gekozen voor een afzonderlijke wet, in plaats van de Uitvoeringswet EG-executieverordening mede te laten strekken tot uitvoering van het Verdrag van Lugano 2007. Deze wijze van uitvoering sluit aan bij de uitvoering van het Verdrag van Lugano 1988 voor welk verdrag de Uitvoeringswet bij het EEX-Verdrag mede geldt.

Artikelsgewijs

10. In de toelichting was een indeling in Arabische cijfers opgenomen in plaats van in Romeinse cijfers.

11. In de eerste zin stond «In dit artikel» in plaats van: In artikel 6a.

I2. In de laatste alinea van de toelichting op artikel I stond in de eerste zin: artikel 1 van dit wetsvoorstsel» in plaats van: artikel 6a.

13. In de toelichting op artikel II stond «zal op 1 januari 2010 in werking treden» in plaats van: is op 1 januari in werking getreden.