Gepubliceerd: 3 mei 2011
Indiener(s): van Veldhuijzen Zanten-Hyllner
Onderwerpen: verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32154-11.html
ID: 32154-11
Origineel: 32154-2

Nr. 11 DERDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 4 mei 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd.

A

In artikel I, onderdeel B, wordt in het voorgestelde artikel 10, eerste lid, de zinsnede «die is gevestigd binnen het grondgebied van het Europese deel van Nederland, de staten behorende tot de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en Zwitserland» vervangen door: die is gevestigd binnen het grondgebied van het Europese deel van Nederland, de staten behorende tot de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte of van Zwitserland en die de zorg waarop aanspraak bestaat levert binnen het desbetreffende grondgebied.

B

Artikel IIa, onderdeel E, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1 wordt de punt aan het slot van het voorgestelde onderdeel a van het zevende lid van artikel 69 vervangen door een puntkomma.

2. De aanhef van onderdeel 3 wordt vervangen door:

Onder vernummering van het achtste lid tot tiende lid worden na het zevende lid twee leden toegevoegd, luidende:.

Toelichting

Onderdeel A

Met dit onderdeel wordt beoogd te voorkomen dat gecontracteerde instellingen via onderaanneming door een instelling buiten de EU, EER of Zwitserland AWBZ-zorg aan een verzekerde laten leveren. Daarmee wordt bevorderd dat voor de desbetreffende zorg de gangbare tarieven in rekening worden gebracht van het land waarin de instelling is gevestigd die de zorg daadwerkelijk levert en niet die van het land waarin de gecontracteerde instelling is gevestigd indien deze de zorg niet feitelijk levert. Hiermee wordt wijziging gebracht in het oorspronkelijk voorgestelde voorstel van wet, zoals gewijzigd met de eerste en tweede nota van wijziging.

Onderdeel B

In dit onderdeel worden twee kleine onvolkomenheden in de tweede nota van wijziging hersteld.

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M. L. L. E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner