Kamerstuk 32047-5

Het voornemen tot opzegging van verdragen voor de BES-eilanden, zoals genoemd in de Memorie van Toelchting in het wetsvoorstel 32 047.

Dossier: Goedkeuring van verdragen met het oog op het voornemen deze toe te passen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, en van het voornemen tot opzegging van verdragen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Gepubliceerd: 16 september 2009
Indiener(s): Maxime Verhagen (minister buitenlandse zaken) (CDA)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32047-5.html
ID: 32047-5

32 047
Goedkeuring van verdragen met het oog op het voornemen deze toe te passen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, en van het voornemen tot opzegging van verdragen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba

nr. 5
BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 september 2009

Onlangs is bij Uw Kamer ingediend het wetsvoorstel ter goedkeuring van verdragen met het oog op het voornemen deze toe te passen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, en van het voornemen tot opzegging van verdragen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Kamerstukken II, nr. 32 047).

In de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel wordt verwezen naar verdragen die voor zowel het land Nederland als het land de Nederlandse Antillen gelden, alsmede naar verdragen die voor de Nederlandse Antillen gelden, maar niet voor Nederland. Na de transitie blijven deze verdragen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) van toepassing.

Hierbij bied ik u ter informatie twee lijsten aan1 met een overzicht van de twee genoemde categorieën verdragen. Het zijn voorlopige lijsten, omdat er tot aan de transitie zowel verdragen aan toegevoegd als afgehaald kunnen worden. Na de transitie zullen definitieve lijsten worden verspreid met daarin verdragen genoemd die van toepassing zullen zijn op de BES-eilanden.

De minister van Buitenlandse Zaken,

M. J. M. Verhagen


XNoot
1

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.