Gepubliceerd: 14 december 2009
Indiener(s): Guusje ter Horst (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid rampen terrorisme
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31968-9.html
ID: 31968-9
Origineel: 31968-2

31 968
Aanpassing van een aantal wetten aan de Wet veiligheidsregio’s en enkele wijzigingen in de Wet veiligheidsregio’s (Aanpassingswet veiligheidsregio’s)

nr. 9
TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 15 december 2009

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel XI van het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

1. Na onderdeel Aa wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ab

Aan artikel 7 wordt een lid toegevoegd, luidende:

4. Bij algemene maatregel van bestuur worden nadere regels gesteld over de informatievoorziening, bedoeld in het eerste en tweede lid.

2. Na onderdeel Da worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Db

Aan artikel 46 wordt een lid toegevoegd, luidende:

5. Bij algemene maatregel van bestuur worden nadere regels gesteld over de informatievoorziening, bedoeld in het tweede en derde lid.

Dc

Aan artikel 47 wordt een lid toegevoegd, luidende:

3. Bij algemene maatregel van bestuur worden nadere regels gesteld over de informatievoorziening, bedoeld in het eerste en tweede lid.

B

In artikel XXXIX, derde lid, wordt na «artikelen» ingevoegd: 7, vierde lid, 46, vijfde lid, 47, derde lid,.

Toelichting

A

De delegatiegrondslagen, genoemd in de artikelen 10b, vierde lid, en 11a, vierde lid, van de Wet rampen en zware ongevallen, zijn abusievelijk niet overgenomen in het voorstel van Wet veiligheidsregio’s. Deze grondslagen verplichten tot het stellen van nadere regels over de informatievoorziening over mogelijke rampen en crisis (risico-informatie) en de informatievoorziening ten tijde van een (dreigende) ramp of crisis (crisisinformatie). Deze regels zijn opgenomen in het Besluit informatie inzake rampen en zware ongevallen. Deze regels kunnen niet gemist worden vanwege hun oorsprong in EG-richtlijnen. Daarom wordt de omissie hersteld en worden de delegatiegrondslagen voor de informatievoorziening alsnog opgenomen in de Wet veiligheidsregio’s.

B

Dit onderdeel regelt dat het Besluit informatie inzake rampen en zware ongevallen na de inwerkingtreding van het voorstel van Wet veiligheidsregio’s mede berust op de in deze nota van wijziging herstelde grondslagen.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst