Kamerstuk 31795-11

Amendement van het lid Leijten over overname personeel door nieuwe aanbieder huishoudelijke zorg

Dossier: Wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning, wat betreft de wijze waarop een aanspraak bestaat op een individuele voorziening en enige andere wijzigingen

Gepubliceerd: 31 maart 2009
Indiener(s): Renske Leijten
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31795-11.html
ID: 31795-11

28,7 %
71,3 %

VVD

CU

CDA

SP

GL

SGP

Verdonk

PVV

PvdD

D66

PvdA


31 795
Wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning, wat betreft de wijze waarop een aanspraak bestaat op een individuele voorziening en enige andere wijzigingen

nr. 11
AMENDEMENT VAN HET LID LEIJTEN

Ontvangen 31 maart 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel E, wordt artikel 10a vervangen door:

Artikel 10a

Het college van burgemeester en wethouders bewerkstelligt dat degene die in zijn opdracht huishoudelijke verzorging gaat verlenen aan personen die daarop aanspraak hebben, wordt verplicht om zoveel mogelijk het personeel over te nemen van degenen die vóór hem in opdracht van het college van burgemeester en wethouders huishoudelijke verzorging hebben verleend.

Toelichting

Dit amendement strekt er toe dat de nieuwe aanbieder van de huishoudelijke zorg zo veel mogelijk het personeel van de «oude» aanbieder overneemt. Dit is voor zowel de mensen die zorg krijgen als voor mensen die werken in de huishoudelijke zorg een vooruitgang. Beiden zijn geen onderdeel in het «spel van aanbesteding» tussen gemeente en aanbieders. De mensen die zorg krijgen, hebben niet te maken met wisseling van personen over de vloer en mensen die werken in de zorg, hebben de baanzekerheid.

Het college zal de overname moeten bewerkstelligen door dit in het aanbestedingsbestek als eis op te nemen zodat aan het niet naleven daarvan consequenties kunnen worden verbonden.

Leijten