Kamerstuk 31792-III-3

Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2008 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2008 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Gepubliceerd: 16 december 2008
Indiener(s): John Leerdam (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31792-III-3.html
ID: 31792-III-3

31 792 III
Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2008 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. 3
VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 16 december 2008

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van een vragen met de daarop gegeven antwoorden.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Leerdam

Adjunct-griffier van de commissie,

Hendrickx

1

Welke «activiteiten ter versterking van het regeringsbeleid» gaan op een «later tijdstip» van start? Wanneer zal dat nieuwe tijdstip naar verwachting zijn?

Activiteiten die vanaf 2009 in gang worden gezet of geïntensiveerd, zijn o.a. Het huis der democratie, de Strategische functie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regerings-beleid (WRR) en de delivery functie. Daarnaast sluit ik niet uit dat zich nog nieuwe onderwerpen aandienen die in aanmerking komen om uit dit budget gefinancierd te worden.

2

Hoe verklaart de minister de kennelijke vertragingen en achterstanden bij de activiteiten op het terrein van overheidscommunicatie, zoals 1-logo en ONS? Welke voorgenomen activiteiten hebben geen doorgang gevonden? Wat volgt later alsnog?

De medewerkers van ONS zijn, later dan gepland, in de tweede helft van 2008 gestart. Het op zorgvuldige wijze opzetten van de projectorganisatie heeft wat langer geduurd dan verwacht. Deze tijd kan lopende het project worden ingehaald; deelprojecten zijn niet geschrapt en deadlines zullen worden gehaald.

Gedurende 2008 zijn door het project 1Logo eerst de richtlijnen voor de Rijksbrede huisstijl ontwikkeld. Nadat de ontwikkeling van de richtlijnen was afgerond zijn de ministeries gefaseerd gestart met de invoering. Hierdoor komt het accent van de begrote totale uitgaven te liggen in 2009 en blijken deze uitgaven niet gelijkmatig te zijn verdeeld over de jaren. De invoering van de Rijksbrede huisstijl zal, conform planning, op 1 januari 2011 zijn afgerond.


XNoot
1

Samenstelling:

Leden: Van Beek (VVD), Halsema (GL), Van der Staaij (SGP), De Pater-van der Meer (CDA), Van Bochove (CDA), Hessels (CDA), Gerkens (SP), Sterk (CDA), Leerdam (PvdA), voorzitter, De Krom (VVD), ondervoorzitter, Griffith (VVD), Boelhouwer (PvdA), Irrgang (SP), Kalma (PvdA), Schinkelshoek (CDA), Van der Burg (VVD), Brinkman (PVV), Pechtold (D66), Van Raak (SP), Thieme (PvdD), Kuiken (PvdA), Leijten (SP), Heijnen (PvdA), Bilder (CDA) en Anker (CU).

Plv. leden: Teeven (VVD), Azough (GL), Van der Vlies (SGP), Van de Camp (CDA), Smilde (CDA), Knops (CDA), Polderman (SP), Spies (CDA), Wolbert (PvdA), Aptroot (VVD), Zijlstra (VVD), Vermeij (PvdA), Van Gerven (SP), Heerts (PvdA), Çörüz (CDA), Remkes (VVD), De Roon (PVV), Van der Ham (D66), Van Bommel (SP), Ouwehand (PvdD), Timmer (PvdA), De Wit (SP), Kraneveldt-van der Veen (PvdA), Van Haersma Buma (CDA) en Cramer (CU).