Kamerstuk 31700-VIII-140

Beantw schrift. vraag cie inzake de kwaliteit van het islamitisch godsdienstonderwijs op weekendscholen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 14 januari 2009
Indiener(s): Eberhard van der Laan (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-VIII-140.html
ID: 31700-VIII-140

31 700 VIII
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2009

nr. 140
BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN, WIJKEN EN INTEGRATIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 januari 2009

Hierbij zend ik u, mede namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, het antwoord op de schriftelijke vraag van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap naar de communicatie van de resultaten van het verkennend onderzoek naar de kwaliteit van het islamitisch godsdienstonderwijs op weekendscholen.

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wenst te vernemen wanneer concreet de resultaten van het verkennend onderzoek naar de kwaliteit van het islamitisch godsdienstonderwijs op weekendscholen en de eventuele gevolgen hiervan voor het beleid bij de Kamer te verwachten is. Zoals aangegeven in de voorgaande brief gaat het om een arbeidsintensief onderzoek, waarbij toegang tot de weekendscholen van cruciaal belang is. Onze verwachting is dat het onderzoek enkele maanden in beslag zal nemen en dat de eerste resultaten op zijn vroegst in de zomer van 2009 beschikbaar zullen zijn. Zodra de onderzoeksresultaten en de eventuele gevolgen hiervan voor het beleid bekend zijn, sturen wij deze naar de Kamer.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. E. van der Laan