Gepubliceerd: 7 september 2009
Indiener(s): Maria van der Hoeven (minister economische zaken) (CDA)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31479-9.html
ID: 31479-9
Origineel: 31479-2

31 479
Wijziging van de Mijnbouwwet in verband met het stimuleren van een actief gebruik van vergunningen voor opsporing, winning en opslag

nr. 9
TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 7 september 2009

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Artikel I, onderdeel G, wordt als volgt gewijzigd:

1. In de voorgestelde artikelen 32a, eerste lid, en 32b, eerste lid, wordt «winnings-» telkens vervangen door: vergunning voor het winnen van koolwaterstoffen.

2. In de voorgestelde artikelen 32a, eerste lid, onderdeel a, en 32b, eerste lid, wordt «delfstoffen» telkens vervangen door: koolwaterstoffen.

Toelichting

Met de voorgestelde wijziging wordt de reikwijdte van het wetsvoorstel gepreciseerd overeenkomstig hetgeen met de indiening van het voorstel is beoogd. Dat wordt bereikt door de term «koolwaterstoffen» (zijnde aardolie en aardgas) in plaats van de term «delfstoffen» te hanteren. Er is immers geen noodzaak om mijnbouwactiviteiten ten aanzien van andere delfstoffen zoals zout en kolen te bevorderen. Door een meer precieze begrenzing van de reikwijdte van het wetsvoorstel worden bovendien onnodige administratieve lasten voor de houders van deze mijnbouwvergunningen en voor de overheid voorkomen.

De minister van Economische Zaken,

M. J. A. van der Hoeven