31 117
Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio’s)

nr. 37
BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 februari 2010

Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 18 februari 2010. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 19 maart 2010.Onder verwijzing naar artikel 80 van het voorstel voor een Wet veiligheidsregio’s (Kamerstukken I 2008/09, 31 117, nr. A), bied ik u hierbij het ontwerp van het Aanpassingsbesluit veiligheidsregio’s aan1. Het ontwerpbesluit bevat aanpassingen in achttien al bestaande algemene maatregelen van bestuur, die verband houden met de invoering van de Wet veiligheidsregio’s. Deze aanpassingen komen voort uit keuzes die in bovenvermeld wetsvoorstel zijn gemaakt en zijn technisch van aard.

Krachtens artikel 80 van bovenvermeld wetsvoorstel wordt een voordracht voor een in dat artikel bedoelde algemene maatregel van bestuur niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten- Generaal is overgelegd. Dat betekent dat de voordracht niet eerder dan op 19 maart 2010 zal worden gedaan. Op grond van artikel 80 van bovenvermeld wetsvoorstel is de voorhang uitsluitend van toepassing op artikel XV van het ontwerpbesluit.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst


XNoot
1

Het ontwerpbesluit, inclusief de Nota van Toelichting, is ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.