Kamerstuk 31117-20

Wet veiligheidsregio's; Gewijzigd Amendement van het lid Kuiken c.s. ter vervanging van Dat gedrukt onder nr. 18

Dossier: Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio’s)


94,0 %
6,0 %

CDA

PvdA

CU

SP

SGP

GL

Verdonk

PvdD

D66

VVD

PVV


31 117
Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio’s)

nr. 20
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KUIKEN C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 181

Ontvangen 22 april 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Aan artikel 1 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van de definitie van ambulancevervoerder door een puntkomma een definitie toegevoegd, luidende:

Veiligheidsberaad: de voorzitters van de veiligheidsregio’s gezamenlijk.

II

Aan artikel 20 wordt een lid toegevoegd, luidende:

4. Het Veiligheidsberaad bevordert de uitvoering van het eerste lid.

III

Artikel 32 komt te luiden:

Artikel 32

Onze Minister voert, mede met het oog op eventueel vast te stellen landelijke doelstellingen als bedoeld in artikel 31, periodiek overleg met het Veiligheidsberaad.

Toelichting

Dit amendement beoogt het bestaan en de taken van het Veiligheidsberaad en zijn positie in het overleg met de minister in de wet vast te leggen. Tijdens de vorming van de veiligheidregio’s, vooruitlopend op de regelgeving in deze wet, is het Veiligheidsberaad gevormd als orgaan waarin de voorzitters van de veiligheidsregio’s zich verenigd hebben. Het is wenselijk het bestaan van dit orgaan in de wet te erkennen. Hiermee kan ook de bevordering van gemeenschappelijke voorzieningen voor de Veiligheidsregio’s aan dit orgaan opgedragen worden, aangezien zij vanuit hun overkoepelende positie goed in staat zijn de mogelijkheden tot samenwerking te herkennen en stimuleren. Daarnaast ligt het in de rede dit orgaan als gesprekspartner van de minister aan te wijzen in haar overleg met de voorzitters van de veiligheidsregio’s.

Kuiken

Anker

Van Bochove


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging van de ondertekening.