Kamerstuk 30926-7

Brief houdende intrekking van het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten met het oog op centralisering van de indicatiestelling (Herdruk)

Dossier: Wijziging van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten met het oog op centralisering van de indicatiestelling

Gepubliceerd: 4 april 2011
Indiener(s):
Onderwerpen: verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-30926-7-n1.html
ID: 30926-7

Nr. 7 HERDRUK 1 BRIEF HOUDENDE INTREKKING VAN HET WETSVOORSTEL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 april 2011

Bij koninklijke boodschap van 5 januari 2007 is het voorstel van wet houdende wijziging van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten met het oog op centralisering van de indicatiestelling aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal aangeboden (Kamerstukken II 2006/07, 30 926, nrs. 1 en 2). Het voorstel van wet strekt ertoe de Stichting Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) aan te wijzen als privaatrechtelijk bestuursorgaan dat in het kader van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is belast met de vaststelling van de zorg waarop de verzekerde is aangewezen. Het voorstel van wet ging uit van de feitelijke situatie dat het CIZ deze taak al uitvoerde en was bedoeld als tijdelijke regeling tot er meer duidelijkheid zou bestaan over de toekomst van de AWBZ.

Met de brief van 21 mei 2007 is de Tweede Kamer verzocht het voorstel van wet aan te houden omdat de vereenvoudiging van de indicatiestelling prioriteit had (Kamerstukken II 2006/07, 30 926, nr. 6).

Met de brief van 25 oktober 2010 is de Tweede Kamer een overzicht verstrekt van voorstellen van wet ten aanzien waarvan de intrekkingsprocedures in gang zullen worden gezet (Kamerstukken II 2010/11, 32 417, nr. 47). Een van die voorstellen betreft het onderhavige voorstel van wet. De reden daarvoor is dat de met het voorstel van wet beoogde tijdelijke regeling inmiddels achterhaald is, gezien de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan en nog zullen voordoen in de AWBZ.

Daartoe gemachtigd door de Koningin trek ik het voorstel van wet hierbij in.

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M. L. L. E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner