Kamervraag 2012Z21386

Het advies van de federatie Goud en Zilver aan juweliers om geen gebruik meer te maken van de pakketdienst van PostNL

Ingediend 7 december 2012
Beantwoord 20 december 2012 (na 13 dagen)
Indiener Sharon Gesthuizen (SP)
Beantwoord door Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen economie overige economische sectoren
Bron vraag https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2012Z21386.html
Bron antwoord https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20122013-863.html
1. telegraaf, 4 december 2012, «Kostbaarheden verdwijnen, juwelier boycot PostNL»
 • Vraag 1
  Wat is uw reactie op het bericht «Kostbaarheden verdwijnen, juwelier boycot PostNL»1 waarin wordt belicht dat de Federatie Goud en Zilver haar achterban van juweliers, horlogemakers en gouden edelsmeden adviseert niet langer zaken te doen met PostNL?
 • Vraag 2
  Deelt u de mening dat PostNL bij de pakketbezorging haar zaken niet op orde heeft nu blijkt dat er tientallen pakketjes van o.a. juweliers verdwijnen, er slordig wordt omgesprongen met de te bezorgen pakketten en de klachtenafhandeling van PostNL als slecht ervaren wordt?
 • Vraag 3
  Hoe verklaart u de stijgende lijn die de Federatie Goud en Zilver ziet in de hoeveelheid klachten die jaarlijks gemeld wordt? Welke oorzaken liggen ten gronde aan deze stijging?
 • Vraag 4
  Bent u van mening dat bovengenoemde problemen een gevolg zijn van het beleid dat PostNL voert ten aanzien van pakketbezorging door subcontractors, en de hoge werkdruk die door dit beleid ontstaat bij deze pakketbezorgers?
 • Vraag 5
  Vindt u het gepast dat PostNL de ingediende klachten niet naar behoren in behandeling neemt en daarnaast de problemen in eerste instantie heeft ontkend? Zo nee, bent u bereid om PostNL aan te spreken op deze ongepaste wijze van klachtafhandeling?

Kamervraag document nummer: kv-tk-2012Z21386
Volledige titel: Het advies van de federatie Goud en Zilver aan juweliers om geen gebruik meer te maken van de pakketdienst van PostNL
Kamerantwoord document nummer: ah-tk-20122013-863
Volledige titel: Antwoord vragen van het lid Gesthuizen over het advies van de federatie Goud en Zilver aan juweliers om geen gebruik meer te maken van de pakketdienst van PostNL