Kamerstuk 35252-7

Amendement van het lid Kwint over de mogelijkheid van aanspraak op het studentenfonds voor studenten die een basisbeurs ontvangen

Dossier: Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en een aantal andere wetten in verband met diverse maatregelen gericht op het versterken van de positie van mbo-studenten (Wet versterken positie mbo-studenten)

Gepubliceerd: 14 februari 2020
Indiener(s): Peter Kwint (SP)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35252-7.html
ID: 35252-7

Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID KWINT

Ontvangen 14 februari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel R, vervalt in artikel 8.1.5a, derde lid, «en geen aanspraak heeft op de basisbeurs of geen aanspraak meer heeft op de basisbeurs op grond van de Wet studiefinanciering 2000».

II

In artikel II, onderdeel P, vervalt in artikel 8.1.6b, derde lid, «en geen aanspraak heeft op studiefinanciering BES in de vorm van prestatiebeurs of gift op grond van de Wet studiefinanciering BES».

Toelichting

In de wet is nu geregeld dat studenten die een basisbeurs ontvangen uitgesloten worden van ondersteuning uit het studentenfonds. Ook deze studenten kunnen wegens bijzondere omstandigheden studievertraging oplopen. Dit zorgt er voor dat zij bij vertraging om wat voor reden dan ook meer zullen moeten lenen en dus mogelijk een hogere studieschuld krijgen. De indiener vindt het onwenselijk dat studenten die wegens bijzondere omstandigheden studievertraging oplopen hierdoor een hogere studieschuld hebben. Graag zou de indiener zien dat studenten die een basisbeurs ontvangen wel aanspraak kunnen maken op het studentenfonds.

Kwint