Kamerstuk 34723-8

Informatie bij de tweede nota van wijziging inzake de Wijziging van de Warmtewet (wijzigingen naar aanleiding van de evaluatie van de Warmtewet)

Dossier: Wijziging van de Warmtewet (wijzigingen naar aanleiding van de evaluatie van de Warmtewet)

Gepubliceerd: 6 februari 2018
Indiener(s): Eric Wiebes (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie markttoezicht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34723-8.html
ID: 34723-8
Origineel: 34723-2

Nr. 8 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 februari 2018

Hierbij bied ik u de tweede nota van wijziging bij het voorstel tot wijziging van de Warmtewet (Kamerstuk 34 723, nr. 2) aan (Kamerstuk 34 723, nr. 9). Met deze nota van wijziging worden in de eerste plaats de met de eerste nota van wijziging (Kamerstuk 34 723, nr. 5) toegevoegde bepalingen omtrent het in de Gaswet schrappen van de gasaansluitplicht verwijderd. Deze bepalingen zijn met het aannemen van het amendement bij het wetsvoorstel Voortgang Energietransitie van de leden Jetten c.s. (Kamerstuk 34 627, nr. 39) niet langer noodzakelijk.

In de tweede plaats wordt met deze tweede nota van wijziging een grondslag toegevoegd voor het vaststellen van een maximumtarief voor het gedeeltelijk afsluiten van systemen die mede dienen voor de levering van warmte. Een grondslag voor het vaststellen van een maximumtarief voor het gedeeltelijk afsluiten van systemen die mede dienen voor de levering van warmte ontbrak tot nu toe.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes