Kamerstuk 33669-33

Nader gewijzigd amendement van het Lid Smaling ter vervanging van dat gedrukt onder nr. 29 over delegatiebepalingen en het voorhangen van gedelegeerde regelgeving

Dossier: Wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 (programmatische aanpak stikstof)

Gepubliceerd: 28 januari 2014
Indiener(s): Eric Smaling
Onderwerpen: natuur en milieu stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33669-33.html
ID: 33669-33
Origineel: 33669-29

Nr. 33 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SMALING TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 29

Ontvangen: 28 januari 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel J, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 4 wordt «Bij ministeriële regeling» vervangen door: bij algemene maatregel van bestuur.

2. In onderdeel 6 wordt in het zevende lid, onderdeel a, onder 1°, «bij ministeriële regeling» vervangen door: bij algemene maatregel van bestuur.

3. In onderdeel 6 wordt in het zevende lid, onderdeel a, onder 2°, «bij die regeling» vervangen door: bij die algemene maatregel van bestuur.

II

Artikel 1, onderdeel M, komt te luiden:

M

In artikel 19kk wordt de zinsnede «Bij ministeriële regeling van Onze Minister en Onze Minister van Infrastructuur en Milieu» vervangen door: Bij algemene maatregel van bestuur.

III

Artikel I, onderdeel N, wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 19km, eerste lid, onderdeel g, wordt «bij ministeriële regeling» vervangen door: bij algemene maatregel van bestuur.

2. Aan artikel 19kn wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Bij algemene maatregel van bestuur worden criteria vastgesteld op basis waarvan projecten met maatschappelijke relevantie kunnen worden aangewezen, waaraan bij de reservering op grond van het eerste lid de eerste voorkeur voor de toedeling wordt gegeven.

3. In artikel 19ko, vijfde lid, wordt «Bij ministeriële regeling» vervangen door: «Bij algemene maatregel van bestuur».

4. Artikel 19koa wordt als volgt gewijzigd:

a. In het eerste lid wordt «Bij ministeriële regeling» vervangen door «Bij algemene maatregel van bestuur» en wordt «die regeling» telkens vervangen door: die algemene maatregel van bestuur.

b. In het tweede lid wordt «Bij ministeriële regeling» vervangen door: «Bij algemene maatregel van bestuur».

5. Artikel 19kq wordt als volgt gewijzigd:

a. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. Het ontwerp van een krachtens het artikel 19kh, vijfde of zevende lid, 19kk, 19kn, vijfde lid, of 19ko, vijfde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt aan de beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan worden gedaan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend.

b. In het tweede en derde lid (nieuw) wordt «een ministeriële regeling» telkens vervangen door «de voordracht voor een algemene maatregel van bestuur» en wordt «vastgesteld» vervangen door: wordt gedaan.

Toelichting

Dit amendement regelt invloed van de Kamer op het verdere besluitvormingsproces door ministeriele regelingen om te zetten in algemene maatregel van bestuur met zware voorhang. De indiener acht dit wenselijk aangezien de manier waarop de Wet in de praktijk uitwerkt, erg afhankelijk is van de invulling van deze regelingen.

Smaling