Kamerstuk 33669-30

Amendement van het lid Smaling over het voorhangen van het programma

Dossier: Wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 (programmatische aanpak stikstof)

Gepubliceerd: 11 december 2013
Indiener(s): Eric Smaling
Onderwerpen: natuur en milieu stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33669-30.html
ID: 33669-30

Nr. 30 AMENDEMENT VAN HET LID SMALING

Ontvangen 11 december 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

5. Artikel 19kq wordt als volgt gewijzigd:

a. Onder vernummering van het tweede en derde lid tot het derde en vierde lid wordt na het eerste lid een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Onze Minister en Onze Minister van Infrastructuur en Milieu leggen het ontwerp van het programma en wijzigingen ervan aan de beide kamers der Staten-Generaal over. Het programma wordt niet eerder vastgesteld dan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van het programma bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend.

Toelichting

Dit amendement regelt invloed van de Kamer op het op te stellen «programma» PAS waar in de Wet naar verwezen wordt, door de ministeriele regeling om te zetten in algemene maatregel van bestuur met zware voorhang. De indiener acht dit wenselijk aangezien de manier waarop het «programma» wordt vormgegeven, van grote invloed is op de werking van de Wet in de praktijk.

Smaling