Kamerstuk 33669-25

Amendement van het lid Dik-Faber over het aanwijzen van projecten die uit maatschappelijk oogpunt prioriteit hebben

Dossier: Wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 (programmatische aanpak stikstof)

Gepubliceerd: 10 december 2013
Indiener(s): Carla Dik-Faber (CU)
Onderwerpen: natuur en milieu stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33669-25.html
ID: 33669-25
Wijzigingen: 33669-34

Nr. 25 AMENDEMENT VAN HET LID DIK-FABER

Ontvangen 10 december 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel N, worden aan artikel 19kn twee leden toegevoegd, luidende:

  • 5. Bij algemene maatregel van bestuur worden criteria vastgesteld op basis waarvan projecten met maatschappelijke relevantie kunnen worden aangewezen, waaraan bij de reservering op grond van het eerste lid de eerste voorkeur voor de toedeling wordt gegeven.

  • 6. De voordracht voor een krachtens het vijfde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

Op basis van het wetsvoorstel is het mogelijk om bij ministeriële regeling projecten aan te wijzen die uit maatschappelijk oogpunt prioriteit hebben. Voor deze projecten kan vervolgens ontwikkelingsruimte worden gereserveerd. Aangezien de beschikbare ontwikkelingsruimte schaars is, moet er volgens de indiener zorgvuldig worden beoordeeld voor welke projecten ontwikkelingsruimte wordt gereserveerd. Met dit amendement wordt geregeld dat via een algemene maatregel van bestuur criteria worden vastgesteld waaraan deze projecten moeten voldoen. Tevens voorziet dit amendement in een voorhangbepaling.

Dik-Faber