Gepubliceerd: 28 januari 2013
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33200-6.html
ID: 33200-6

Nr. 6 BRIEF HOUDENDE INTREKKING VAN HET WETSVOORSTEL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 januari 2013

Bij koninklijke boodschap van 14 maart 2012 is bij de Tweede Kamer ingediend een voorstel van wet tot wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met het invoeren van een nieuw arrangement voor de bekostiging van het beroepsonderwijs voor deelnemers van 30 jaar en ouder (Kamerstukken II, 2011/12, 33 200).

De Tweede Kamer heeft op 12 april 2012 haar verslag over het wetsvoorstel uitgebracht (Kamerstuk 33 200, nr. 5). Tot het uitbrengen van de nota naar aanleiding van het verslag is het niet meer gekomen, omdat het wetsvoorstel na de val van het kabinet Rutte 1 door de Tweede Kamer controversieel is verklaard.

Gelet op hetgeen in het regeerakkoord is opgenomen over het beroepsonderwijs worden de in het wetsvoorstel voorziene maatregelen niet langer beoogd.

In zijn brief van 27 november jl. heeft de minister-president aan uw Kamer een overzicht doen toekomen van de in te trekken wetsvoorstellen, waaronder het onderhavige wetsvoorstel.

Daartoe gemachtigd door de Koningin trek ik, mede namens de Staatssecretaris van Economische Zaken en de Staatssecretaris van Financiën, dientengevolge het wetsvoorstel in.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker