Kamerstuk 33187-13

Amendement van het lid Bisschop over de verplichting een commissie in te stellen voor onderzoek naar vooropleidingseisen

Dossier: Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs ten behoeve van het bevorderen van doelmatige leerwegen in het beroepsonderwijs en het moderniseren van de bekostiging van het beroepsonderwijs

Gepubliceerd: 26 november 2012
Indiener(s): Roelof Bisschop (SGP)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33187-13.html
ID: 33187-13

90,0 %
10,0 %

PvdD

PVV

SP

VVD

50PLUS

PvdA

SGP

GL

CU

D66

CDA


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID BISSCHOP

Ontvangen 26 november 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel Y, vervalt in artikel 8.2.1, zesde lid, de zinsnede: door een door het bevoegd gezag in te stellen commissie.

II

In artikel V, onderdeel S, vervalt in artikel 8.2.1, zesde lid, de zinsnede: door een door het bevoegd gezag in te stellen commissie.

Toelichting

Dit amendement regelt dat het bevoegd gezag kan afwijken van vooropleidingseisen wanneer na onderzoek blijkt dat leerlingen in staat zijn het desbetreffende onderwijs te volgen. De verplichting om hiervoor een commissie in te stellen vervalt. Dit is conform de bedoeling van het wetsvoorstel om de huidige regeling inzake het afwijken van vooropleidingseisen te continueren. In de huidige wet wordt een commissie niet genoemd.

Bisschop