Gepubliceerd: 8 februari 2012
Indiener(s): Leers
Onderwerpen: integratie migratie en integratie
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33086-7.html
ID: 33086-7
Origineel: 33086-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 8 februari 2012

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel B, onderdeel 1, onder a, en in artikel X, zesde lid, wordt «Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties» vervangen door: Onze Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel.

B

Artikel I, onderdeel Y, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder 3 komt artikel 47, tweede lid, onderdeel c, van de Wet inburgering te luiden:

c. aan Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van de gegevens die van belang zijn voor de beoordeling van een verzoek tot verkrijging van het Nederlanderschap op grond van de Rijkswet op het Nederlanderschap;.

2. Onder 4 wordt in artikel 47, tweede lid, onderdeel d, van de Wet inburgering «Onze Minister voor Immigratie en Asiel» vervangen door: Onze Minister.

C

In artikel III wordt aan artikel 8.1.1, zesde lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs een volzin toegevoegd, luidende:

Het bevoegd gezag neemt bij de toelating tot opleidingen educatie de overeenkomst, bedoeld in artikel 2.3.4, in acht.

D

In artikel V, onderdeel D, artikel 14a van de Wet participatiebudget, en in artikel VII, artikel 31, tweede lid, onderdeel s, van de Wet werk en bijstand, wordt «de wet van ... tot wijziging van de Wet inburgering en enkele andere wetten in verband met de versterking van de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeringsplichtige (Stb...)» vervangen door: het bij koninklijke boodschap van 14 november 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Wet inburgering en enkele andere wetten in verband met de versterking van de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeringsplichtige (33 086), nadat dat voorstel tot wet is verheven.

E

In artikel VI, onderdeel A, wordt na «artikel 7, tweede lid, onderdeel a, van de Wet inburgering» een komma ingevoegd en wordt na «van die wet» de punt vervangen door een komma.

F

In artikel VI, onderdeel B, wordt:

a. «onderdeel g» vervangen door «onderdeel h», en

b. in artikel 18, eerste lid, van de Vreemdelingenwet 2000 «h. De» vervangen door «i. de» en na «artikel 7, eerste lid, van de Wet inburgering» een komma ingevoegd.

G

In artikel IX wordt in artikel 47, tweede lid, onderdeel e, van de Wet inburgering «Onze Minister voor Immigratie en Asiel» vervangen door: Onze Minister.

Toelichting

Met de aangelegenheden betreffende integratie, inburgering en coördinatie integratie minderheden is vanaf 16 december 2011 de Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel belast. De artikelen I, onderdelen B en Y, IX en X zijn als gevolg daarvan gewijzigd (onderdelen A, B en G).

Verder is aan artikel 8.1.1, zesde lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs de volgende zin «Het bevoegd gezag neemt bij de toelating tot opleidingen educatie de overeenkomst, bedoeld in artikel 2.3.4, in acht.» toegevoegd (onderdeel C). Deze zin was als gevolg van een aantal complexe wijzigingen abusievelijk komen te vervallen. Op deze wijze wordt dat weer rechtgezet. Het is namelijk van belang dat een instelling voor beroepsonderwijs bij de toelating tot opleidingen educatie rekening houdt met de financiering door de gemeente.

De overige wijzigingen zijn technisch van aard.

De minister voor Immigratie, Integratie en Asiel, G. B. M. Leers