Gepubliceerd: 7 juni 2011
Indiener(s): Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU)
Onderwerpen: geluid natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32625-7.html
ID: 32625-7

49,3 %
50,7 %

D66

VVD

CDA

PVV

CU

SP

GL

PvdA

SGP

PvdD


Nr. 7 AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK

Ontvangen 7 juni 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel III wordt na onderdeel F een onderdeel ingevoegd, luidende:

G

In artikel 21.6, vierde lid, wordt na «10.61, eerste lid,» ingevoegd: 11.29, vierde lid,.

Toelichting

Dit amendement voorziet in een voorhangprocedure voor de algemene maatregel van bestuur waarin regels worden gesteld voor de toepassing van het doelmatigheidscriterium (artikel 11.29 lid 4). Dit criterium neemt blijkens de nota naar aanleiding van het verslag een belangrijke plaats in de plafondsystematiek in. Om deze reden is gekozen voor regeling in hoofdlijnen bij AMvB.

In de brief van de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 14 december 2009 over dit wetsvoorstel wordt verder gesteld dat het doelmatigheidscriterium zo wordt geformuleerd dat de kosten voor de saneringsoperatie de beschikbare middelen niet te boven gaan. De saneringsoperatie is daarmee budgetgestuurd. (Kamerstukken II, 2009/10, 32 252, nr. 5, p. 6)

Dit betekent dat bij het vaststellen van het doelmatigheidscriterium financiële afwegingen een rol spelen die niet in de eerste plaats gaan over de doelmatigheid van een maatregel op een specifieke locatie, maar die betrekking hebben op het beschikbare budget van het totale saneringsprogramma.

Aangezien het doelmatigheidscriterium beslissend is of een geluidbeperkende maatregel wel of niet in aanmerking hoeft te worden genomen ligt een voorhangprocedure voor de hoofdlijnen van dit doelmatigheidscriterium voor de hand.

Wiegman-Van Meppelen Scheppink