Gepubliceerd: 8 oktober 2009
Indiener(s): Ank Bijleveld (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32048-7.html
ID: 32048-7
Origineel: 32048-2

32 048
Verlenging van de zittingsduur van gemeenteraden in gemeenten waarvoor met ingang van 1 januari 2011 een wijziging van de gemeentelijke indeling wordt beoogd

nr. 7
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 8 oktober 2009

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

Herindelingsgemeente als bedoeld in deze wet zijn de gemeenten Abcoude, Andijk, Bergen, Breukelen, Bodegraven, Bolsward, Bussum, De Ronde Venen, Eijsden, Gennep, Lith, Loenen, Maarssen, Margraten, Medemblik, Mook en Middelaar, Muiden, Naarden, Nijefurd, Oss, Reeuwijk, Renswoude, Scherpenzeel, Sneek, Weesp, Wervershoof, Woudenberg, Wunseradiel en Wymbritseradiel.

B

Artikel 3, eerste lid, komt te luiden:

1. In een herindelingsgemeente, waarvoor op 17 september 2010 nog geen voorstel van wet tot wijziging van de gemeentelijke indeling tot wet is verheven en in werking is getreden, vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de raad van die gemeente plaats op 12 oktober 2010.

Toelichting

Artikel 1 van het ingediende wetsvoorstel geeft een abstracte omschrijving van de gemeenten waarop dit wetsvoorstel van toepassing is. Daarin wordt verwezen naar gemeenten die worden genoemd in (nog in te dienen) wetsvoorstellen tot herindeling. Ten einde eerder duidelijk te maken in welke gemeenten de verkiezingen worden uitgesteld en onzekerheid daarover weg te nemen, zijn in artikel 1 van het wetsvoorstel nu de namen van alle gemeenten genoemd waarvoor een herindelingsadvies is ontvangen. Voor een nadere achtergrond voor deze wijziging, verwijs ik naar paragraaf 4 van de nota naar aanleiding van het verslag.

In verband met de wijziging van artikel 1 wordt tevens artikel 3, eerste lid, gewijzigd. In dat lid wordt niet meer verwezen naar de nog in te dienen wetsvoorstellen.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A. Th. B. Bijleveld-Schouten