Kamerstuk 30826-26

Voorstel van wet van de leden Van Velzen en Waalkens houdende een verbod op de pelsdierhouderij (Wet verbod pelsdierhouderij); Brief minister inzake uitstel van informatie over de uitvoering van de motie Gerkens over een etiketteringsplicht voor bont (kamerstuk 30826, nr. 19)

Dossier: Voorstel van wet van de leden Van Gerven en Dijsselbloem houdende een verbod op de pelsdierhouderij (Wet verbod pelsdierhouderij)

Gepubliceerd: 24 september 2009
Indiener(s): Gerda Verburg (minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CDA)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-30826-26.html
ID: 30826-26

30 826
Voorstel van wet van de leden Van Velzen en Waalkens houdende een verbod op de pelsdierhouderij (Wet verbod pelsdierhouderij)

nr. 26
BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 september 2009

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft mij op 11 september 2009 verzocht om uw Kamer uiterlijk 22 september te informeren over de uitvoering van de motie Gerkens over een etiketteringsplicht voor bont (Kamerstukken II, 2008/09, 30 826, nr. 19).

Op dit moment breng ik de mogelijke uitvoeringseffecten van de motie in kaart. Het betreft complexe materie, waarbij onder meer de effecten van de motie op mogelijke handelsbelemmerende aspecten in zowel Europees als WTO-verband inzichtelijk dienen te zijn. Tevens vergt de motie in dit kader interdepartementale afstemming.

Gezien bovenstaande kan de inhoudelijke beantwoording van het verzoek helaas niet binnen de verzochte termijn plaatsvinden.

U zult mijn reactie zo spoedig mogelijk ontvangen.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg