Kamerstuk 32123-XVIII-4

Reactie op verzoek van de commissie voor WWI om een nauwkeurige planning van te ontvangen brieven

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van de begroting Wonen, Wijken en Integratie (XVIII) voor het jaar 2010

Gepubliceerd: 24 september 2009
Indiener(s): Eberhard van der Laan (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-XVIII-4.html
ID: 32123-XVIII-4

32 123 XVIII
Vaststelling van de begrotingsstaten van de begroting Wonen, Wijken en Integratie (XVIII) voor het jaar 2010

nr. 4
BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN, WIJKEN EN INTEGRATIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 september 2009

Op 15 september jl. (09-WWI-B-025) heeft de algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie een brief gestuurd met het verzoek om een nauwkeurige planning van te ontvangen brieven. In deze brief wil ik graag ingaan op dit verzoek van de commissie.

Hieronder zal ik per onderwerp aangeven wanneer dit verwacht kan worden.

– Ontwerpbesluit over legestarieven van de huurcommissie: dit ontwerpbesluit is op 16 september 2009 aan beide Kamers verzonden;

– Nadere analyse van de leefbaarheidsontwikkelingen: de planning is om deze informatie in de tweede helft van oktober 2009 aan uw Kamer te verzenden;

– Reactie op het rapport «Polen in Nederland» van Forum: de brief wordt in oktober naar uw Kamer verzonden, samen met het onderzoek van het Risbo, naar de aard en omvang van tijdelijke arbeidsmigratie uit de MOE-landen.

– Brief over de resultaten van het onderzoek bij gemeenten die gescheiden inburgeringscursussen aanbieden en de resultaten van het onderzoek naar de effecten op de deelname van vrijwillige inburgeraars bij gemeenten die op principiële gronden weigeren gescheiden inburgeringscursussen te organiseren: de brief wordt in oktober naar uw Kamer verzonden.

– Brief met de bevindingen uit het gesprek van het kabinet over de Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders met een dubbele nationaliteit: de brief wordt in september naar uw Kamer verzonden.

– Integrale kabinetsreactie op de motie van de fracties van het CDA en de PvdA waarin de regering wordt opgeroepen te komen tot een integrale aanpak van het beleid voor huwelijksmigratie en integratie (met daarin geïntegreerd de reactie op de Evaluatie Wet inburgering in het buitenland): de brief wordt in oktober naar uw Kamer verzonden.

– Beleidsbrief over de aanpak van racisme: de brief is aangekondigd voor het najaar. De planning is erop gericht de brief medio november te verzenden.

Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. E. van der Laan