Gepubliceerd: 22 september 2009
Indiener(s): Tineke Huizinga (staatssecretaris verkeer en waterstaat) (CU)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31975-5.html
ID: 31975-5
Origineel: 31975-2

31 975
Wijziging van de Zeevaartbemanningswet in verband met de implementatie van richtlijn nr. 2008/106/EG inzake het minimum opleidingsniveau van zeevarenden

nr. 5
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 22 september 2009

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vernummering van Artikel II tot Artikel III wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL II

Artikel XIV, onderdeel A, onder 3, van de wet van 26 april 2007, houdende wijziging van enkele wetten op het terrein van de scheepvaart in verband met een wijziging in de benaming van de inspectiefunctie binnen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, komt te luiden:

3. De onderdelen o tot en met y worden geletterd n tot en met x.

B

Artikel III komt te luiden:

ARTIKEL III

1. Artikel I van deze wet treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 23 december 2008.

2. Artikel II van deze wet treedt in werking met ingang van het tijdstip waarop artikel XIV, onderdeel A, van de wet van 26 april 2007, houdende wijziging van enkele wetten op het terrein van de scheepvaart in verband met een wijziging in de benaming van de inspectiefunctie binnen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, in werking treedt.

Toelichting

Bij de wet van 26 april 2007, houdende wijziging van enkele wetten op het terrein van de scheepvaart in verband met een wijziging in de benaming van de inspectiefunctie binnen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, wordt onder andere de Zeevaartbemanningswet (Zbw) gewijzigd. Bedoelde wet is, in afwachting van de totstandkoming van de benodigde lagere regelgeving, nog niet in werking getreden. Naar het zich laat aanzien zal het onderhavige wetsvoorstel, nadat het tot wet is verheven, op een eerder tijdstip in werking treden. Aangezien dit wetsvoorstel aan artikel 1 van de Zbw een onderdeel toevoegt, zal in de bedoelde wet, waarbij in artikel 1 van de Zbw een onderdeel vervalt en de daarop volgende onderdelen worden verletterd, een correctie moeten worden aangebracht.

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J. C. Huizinga-Heringa