Kamerstuk 31528-16

Gewijzigd amendement van het lid Van Gent ter vervanging van nr. 13 over het verlenen van een verhuiskostenvergoeding voor alle type woningen

Dossier: Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)

Gepubliceerd: 24 september 2009
Indiener(s): Ineke van Gent (GL)
Onderwerpen:
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31528-16.html
ID: 31528-16
Origineel: 31528-13

28,7 %
71,3 %

CU

PvdD

PvdA

SGP

D66

GL

PVV

Verdonk

SP

CDA

VVD


31 528
Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)

nr. 16
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN GENT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 13

Ontvangen 24 september 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel A, artikel 220, zesde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De zinsnede «zelfstandige woningen als bedoeld in artikel 234 en woonwagens en standplaatsen als bedoeld in de artikelen 235 en 236» wordt vervangen door: woonruimte als bedoeld in artikel 233.

2. Na de laatste volzin wordt een volzin toegevoegd, luidende: Voor de minimumbijdrage in die kosten worden verschillende bedragen vastgesteld voor zelfstandige en niet zelfstandige woningen.

II

Artikel I, onderdeel C, artikel 275, vierde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De zinsnede «zelfstandige woningen, woonwagens en standplaatsen» wordt vervangen door: woonruimte als bedoeld in artikel 233.

2. Na de laatste volzin wordt een volzin toegevoegd, luidende: Voor de minimumbijdrage in die kosten worden verschillende bedragen vastgesteld voor zelfstandige en niet zelfstandige woningen.

Toelichting

Dit amendement beoogt dat ook huurders van onzelfstandige woningen recht hebben op een minimale bijdrage inzake vergoeding bij noodzakelijke verhuizing bij renovatie van de woongelegenheid.

De minimum bijdrage voor onzelfstandige woningen dient op grond van een onderzoek naar verhuiskosten voor onzelfstandige woningen door de minister in overleg met de Kamer worden vastgesteld. Een denkrichting zou kunnen zijn één vijfde deel van de vergoeding voor zelfstandige woningen.

Van Gent